Ouderbetrokkenheid
Een goede samenwerking tussen ouders en school is van belang bij de ontwikkeling van het kind. We willen ouderbetrokkenheid stimuleren door mondeling en schriftelijk te communiceren over wat er op school speelt. We gaan graag met u en uw kind in gesprek over hoe het op school gaat.
U kunt meedenken in de medezeggenschapsraad en helpen organiseren van activiteiten in de ouderraad.

Klassenouder
Voor iedere groep is er een klassenouder aangesteld. De klassenouder assisteert de leerkracht waar mogelijk bij activiteiten in de klas. Ook fungeert hij of zij als aanspreekpunt voor de andere ouders. Heeft u vragen of wilt u zaken bespreekbaar maken in de OR, stap gerust op de klassenouder af. Bij de ingang van alle klaslokalen hangen, ter verduidelijking, foto's van de leerkrachten en de klassenouder(s).

MR
Aan iedere basisschool is een medezeggenschapsraad (MR) verbonden. De MR is een gelijkwaardige gesprekspartner die mee praat, mee denkt en mee beslist over het beleid van de school. Er wordt bijvoorbeeld gesproken over veranderingen binnen het onderwijs, arbeidsomstandigheden, veiligheid in en rondom de school en financiƫle zaken. Ook het signaleren en bespreken van knelpunten en problemen is een taak van de MR.

GMR
Naast de MR is er nog de GMR (gemeenschappelijke medezeggenschapsraad) van Stichting OPO Albrandswaard, waar OBS Portland onder valt. Verschillende ouders en leerkrachten van alle scholen (OBS De Overkant, OBS Valckesteyn, OBS Portland) vormen samen deze raad. De GMR overlegt met het bestuur van deze stichting en beslist mee over zogenoemde 'bovenschoolse zaken'.

De Ouderraad
De ouderraad (OR) bestaat uit een groep enthousiaste ouders die het team van leerkrachten ondersteunt met het organiseren van allerlei activiteiten. U kunt hierbij denken aan de Kinderboekenmarkt, het Sinterklaasfeest, het Kerstfeest, het voorjaarsontbijt, de jaarlijkse schoolreis en de sportdag. Daarnaast zijn er nog tal van activiteiten waar zij hun steentje aan bij dragen. De OR int en beheert de vrijwillige ouderbijdrage waarmee zij deze activiteiten voor de kinderen mogelijk maakt. U kunt de OR benaderen via e-mail: